Voiko henkisyys olla paeta?

Voiko henkisyys olla paeta?

Monet ihmiset ajattelevat, että henkisyys ja meditaatio parantavat heidän ongelmansa. Valitettavasti niin ei ole, ja monet ihmiset käyttävät sitten hengellisyyttä välttääkseen ongelmansa. Opi hengellisyyden ja meditaation todellinen rooli elämässäsi.

Minulla oli ystävä, joka oppi transsendenttisen meditaation ja harjoitteli melkein joka päivä. Hän tunsi onnellisuuttaan, rentoutumistaan, jopa autuuttaan niin kauan kuin hän meditoi. Jos hän jäi muutamasta päivästä, hän huomasi, että hän ei tuntenut paljon erilaista kuin ennen kuin hän alkoi meditoida. Vaikka hän tunsi end paremmin meditoidessaan, se ei ratkaissut taustalla olevia ongelmia.

Voiko parisuhteessa kasvaa samaan tahtiin?

Olen tuntenut monia ihmisiä, jotka ovat käyttäneet henkisyyttä ja meditaatiota tapana välttää käsittelemään aiheitaan. Koska he tuntevat olonsa hyväksi ajaessaan henkistä polkua, gurua tai uutta tekniikkaa, heidän mielestään se saa kaikki epämiellyttävät asiat liukenemaan ja poistumaan. Valitettavasti se ei toimi tällä tavalla. Hengellisyys ei ole enempää kuin maaginen luoti kuin mikään muu.

Psykoterapeutti, meditaation opettaja ja artikkelin “Miten meditoida” kirjoittaja Lawrence LeShanin mukaan meditaatio voi auttaa lujittamaan persoonallisuutemme rakennetta, auttamaan meitä paremmin selviytymään haasteistamme. Ja se voi antaa meille enemmän käsitystä aiheistamme, mutta meditaatio ei poista niitä. Se voi vähentää yleistä ahdistusta, saa meidät tuntemaan olonsa turvalliseksi ja siten paremmin kohtaamaan itsemme, mutta meidän on silti tehtävä sisäinen työ, jota tarvitaan muutoksen aikaan saamiseksi.

Mistä tahansa, joka antaa meille tuntea autuuden ja euforian, olivatpa ne huumeita, himoa, roomalaista rakkautta, alkoholia, saavutuksia, hengellisyyttä tai meditaatiota, siitä voi tulla riippuvuutta. Meitä kiehtoo tunne ja haluamme toistaa sen mahdollisimman usein. Se saa huonot tunteet häviämään.

Autuuden houkutteleminen voi tarkoittaa päivittäisten asioiden hoitamista, kuten laskujen maksamista, syömistä oikein ja terveiden suhteiden luomista. Tiesin tällaisen naisen. Hän oli niin kietoutunut pyrkimyksiinsä rauhaan, että saatuaan palan rahapaikan sovintoon, hän ei halunnut häiritä yrittämällä sijoittaa sitä. Sen sijaan hän antoi rahaa ystävälle sijoittaakseen sen hänelle. Valitettavasti ystävä asetti sen riskisijoitukseen, joka epäonnistui, ja hän menetti kaiken rahansa. Hengellisyyden ja meditaation euforia ei poista henkilökohtaisia vastuumme.

Johdatus luonnetuntemukseen ja vahvuuksien

Pyrimme tunnistamaan kokonaisuutemme hengellisyyden ja meditaation avulla.Se antaa meille mahdollisuuden olla lähemmäs läsnäoloamme maailmassa ja laajentaa tietoisuuttamme siitä, kuka olemme. Mutta niin kauan kuin sitä käytetään tunteiden ja syvien asioiden välttämiseksi, emme voi siirtyä eteenpäin. Vastustamme joko epämukavuutta tai siirrymme kohti kokonaisuutta. Emme voi tehdä molempia.

Meidän on kyettävä tasapainottamaan henkiset käytännöt jokapäiväiseen ja tunne-elämäämme. Hengellisyys ja meditaatio antavat meille yhteyden tunteen, jonka voimme sitten ottaa osaksi loput kokemuksemme. Kun pystymme tunnistamaan ongelmamme, työskentelemään niiden läpi ja hyväksymään itsemme ilmaisen Web-sisällön, kunnioitamme hengellistä olemustamme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *