Hengellisyys riippuvuuden palautumisessa: kuinka se voi auttaa?

Hengellisyys riippuvuuden palautumisessa: kuinka se voi auttaa?

Voiko henkisyys auttaa riippuvuuden paranemisessa? Kuinka voimme määritellä hengellisyyden Tämä artikkeli tarjoaa vahvoja esimerkkejä siitä, kuinka hengellisyys voi auttaa huumeiden ja alkoholin hyödyntämisessä, ja ehdottaa hiukan erilaista käsitystä henkisyydestä.

Pyydettäessä 100 ihmistä määrittelemään hengellisyys tuottaa 100 erilaista vastausta, mutta useimmat ovat sitä mieltä, että se on välttämätön komponentti riippuvuuden paranemisessa.

Kuinka voit määritellä henkisyytesi?

Upea tapa paljastaa hengellisyytesi on alkaa kysyä joitain kysymyksiä, jotka johtavat itsensä löytämiseen. Joskus yksinkertaisesti kysymysten esittäminen on tärkeämpää kuin ‘oikean’ vastauksen saaminen.

Tässä on joitain kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi saadaksesi selville, mitkä kokemukset ja arvot määrittelevät sinut:

Mitkä ovat tärkeät suhteesi? Mistä olet löytänyt mukavuutta? Mikä antaa sinulle toivoa? Mikä tuo sinulle iloa? Entä jos olet selvinnyt tappioistasi elämässäsi, miten olet tehnyt niin? Mitä uskot tapahtuvan sinulle, kun fyysinen elämäsi loppuu, ja miltä sinusta tuntuu? Kuvaile aikaa, jolloin tuntui olosi mukavaksi ja kaikki elämässäsi oli juuri niin kuin halusit.

Ajattele aikaa, jolloin elämäsi oli täynnä tarkoitusta, merkitystä tai siinä oli tunne mahtavaa.

Tällaisten kysymysten vastaaminen auttaa sinua tunnistamaan elämäsi tärkeimmät ihmiset, hetket ja kokemukset. Tämän tiedon avulla voit keskittyä henkisyyttä koskeviin hakuihisi sellaisiin suhteisiin ja toimintoihin elämässä, joilla on aiemmin osoittautunut todellista merkitystä sinulle. Ne auttoivat sinua määrittelemään sinut henkilöksi ja inspiroivat henkilökohtaista kasvuasi edelleen.

Hengellisyys antaa elämällemme tekstuurin ja värin, mutta ydinsisällisyys auttaa antamaan elämällemme tarkoituksen tai olosuhteiden tunteen, jos haluat. Se antaa elämällemme merkityksen. Se tulee yhteydestäsi itsesi ja ympärilläsi olevien kanssa, samoin kuin oman henkilökohtaisen arvon järjestelmän kehittäminen ja elämän merkityksen etsiminen.

Hengellisyys voi toimia liittimenä yksinäisyydestä ja eristyksestä, kuten olemme olleet riippuvuuden kanssa, yhteyden tunteeseen, joka syntyy toipumisessa.

Kuinka henkisyys voi auttaa sinua riippuvuuden paranemisessa?

Hmmm … Anna minun laskea tapoja. Se voi auttaa sinua:

1. Keskity henkilökohtaisiin tavoitteisiin. Hengellisyytesi kasvattaminen voi auttaa paljastamaan sen, mikä on elämäsi kannalta merkityksellisintä. Selventämällä sinulle tärkeätä voit poistaa stressin keskittymällä vähemmän tärkeisiin asioihin, jotka saattavat tuntua kuluttavan sinua.

2. Yhdistä maailmaan. Mitä enemmän sinusta tuntuu, että sinulla on tarkoitus maailmassa, sitä vähemmän yksinäinen tunnet olosi myös yksin ollessasi. Tämä voi johtaa sisäiseen rauhaan vaikeina aikoina.

3. Vapauta hallintalaite. Kun tunnet olevansa osa suurempaa kokonaisuutta, huomaat, että et ole vastuussa kaikesta, mitä elämässä tapahtuu. Voit jakaa kovien aikojen taakan sekä elämän siunausten ilot ympärilläsi olevien kanssa.

4. Laajenna tukiverkostoa. Löydätkö henkisyyttä kirkossa, moskeijassa tai synagogassa, perheessäsi tai kävelyllä ystävän kanssa luonnon kautta, tämä henkisen ilmaisun jakaminen voi auttaa rakentamaan suhteita.

5. Elä terveellisempää elämää. Jotkut tutkimukset näyttävät osoittavan, että hengellisiksi pitävät ihmiset kykenevät usein paremmin selviytymään stressistä ja paranemaan sairauksista tai riippuvuuksista.

Menetelmä henkisyyttäsi

Hengellisyys alkaa suhteestasi itseesi, sitä vaalitaan suhteissasi muihin ja huipentuu tarkoitukseen elämässä. Tämän ymmärtäessä kaksi parasta tapaa kehittää henkisyyttäsi on parantaa itsetuntoa ja vahvistaa suhteita sinulle tärkeiden ihmisten kanssa. Tämä voi johtaa paikan syventämiseen elämässäsi ja paremmassa kunnossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *